Предмети у школі скоротять та модернізують: нова заява міністра освіти Лісового

Думку про те, що кількість шкільних предметів необхідно зменшити, висловив очільник міністерства освіти Оксен Лісовий. Суспільство відреагувало на цю заяву активною дискусією.
Сьогодні МОН переглядає низку дисциплін, які можна скоротити і зробити стислими курсами. З такою заявою виступив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.
Міністр наголосив на тому, що варто залишити весь потрібний для дитини спектр знань. Разом, з тим, деякі предмети зі шкільної програми потребують переосмислення і модернізації. Одним із таких він назвав працю.
Міністр переконаний: 

Сьогодні діти в школі можуть збирати FPV-дрони. 3D-принтинг доступний для підлітків. Цим усім треба володіти. Треба відходити від моделі уроків праці, коли дівчатка – це швейні машинки і каструльки, а хлопчики йдуть на лобзики. А може, хлопчикам цікавий дизайн одягу – в цьому теж немає нічого поганого.

При цьому, на думку Лісового, через уроки праці діти можуть долучатися до вирішення суспільних проблем. Зокрема, допомагати військовим та внутрішньо переміщеним особам, безпритульним тваринам тощо.

Можна робити дуже багато сенсових хороших речей, які формують у людини громадянську відповідальність. Ти працюєш для когось і насолоджуєшся результатом, – заявив міністр.

Що відомо про скорочення кількості предметів у школі
Міністр освіти Оксен Лісовий зробив заяву про скорочення кількості предметів у школах.
На його думку, кількість шкільних предметів має скоротитися та стати раціональнішою. Так, на порядку денному у МОН – оптимізація навчальних програм, зокрема, дослідження навантаження на дітей.
Українці активно коментують позицію міністра у коментарях під його постом, розповідаючи про досвід навчання своїх дітей закордоном.
За словами очільника МОН, ключові навчальні дисципліни, як природничі, так і гуманітарні, скороченню не підлягають.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment